kayseri boşanma

BOŞANMA VE AİLE HUKUKU

Çoğu kişinin aklında “Boşanma konusunda avukat gerekli mi?” “Boşanma avukatı ile görüşmem zorunlu mu?” “Boşanma avukatı olmadan boşanabilir miyim?” gibi sorular sorulmaktadır. Boşanma konusunda merak edilen soruların cevabını sitemizde bulabilirsiniz.

BOŞANMA DAVALARI KAÇ ÇEŞİTTİR?

Boşanma davaları genel olarak anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olarak ikiye ayrılmaktadır. Anlaşmalı boşanma davaları çekişmeli boşanma davasından daha kısa süre içinde sonuca bağlandığı için daha çok tercih ediliyor gibi görünse de gerçekte anlaşmalı boşanma davalarına nispeten daha az rastlanmaktadır. Anlaşmalı boşanma davasında da çekişmeli boşanma davasında olduğu gibi öncelikle konusunda uzman bir avukata başvurulur.

İyi bir boşanma avukatı desteği ile boşanma sebepleri , tarafların sosyal ve ekonomik durumları durumlar ele alınarak dava sürecinde nasıl bir yol izleneceği ortaya konulur. Dava neticesinde ortaya çıkabilecek olumsuz durumların riskinin azaltılması için çalışma yapılır.

Avukat ile çizilen strateji çerçevesinde boşanma davasının nasıl açılacağına, varsa çocukların durumuna, nafaka ve tazminat gibi boşanma davasının fer’ilerinin miktarına karar verilir. Ayrıca ziynet eşyasının yahut diğer eşte kalan ev, arsa ya da araba gibi malvarlığına ilişkin hukuki olarak neler yapılacağı analiz edilir.

AVUKATSIZ BOŞANABİLİR MİYİM?

Zaman zaman vatandaşların anlaşmalı boşanıyoruz diyerek kendi aralarında bir kağıt imzaladıkları ve mahkemeye verdikleri görülmektedir. Bu şekilde yapılan bir anlaşmadan tarafların çoğu zaman pişman olduğunu ve yapılan anlaşmadan bir çok defa dönmek istediklerini üzülerek görmekteyiz. Tarafların maalesef böyle bir yöntem izlemelerinin birinci sebebi vatandaşın kendine olan özgüveni, ikinci ve en önemli sebebi ise avukata ödenecek ücretin gereksiz görülmesidir. Diğer bir sebep ise anlaşmalı boşanma davasında avukatın kendilerine nasıl bir fayda sağlayacağını bilmemeleridir.

Boşanma davası

Yanlış ve eksik düzenlenen boşanma protokolü iki taraf için de çok tehlikelidir. Aile mahkemesi hakimi önüne gelen boşanma protokolünde kanunen yalnızca çocukların menfaatini gözettiği için taraflar için risk değerlendirmesi yapmamaktadır. Bu nedenle bilgisizce hazırlanan anlaşmalı boşanma protokolü yüzünden mağdur olan nice insan ofisimize gelerek çözüm aramaktadır. Çözüm ise kendilerine boşanmadan önce yapacağı masraf ve harcayacağı zamandan çok daha fazlasına mal olmaktadır. Ayrıca yine üzülerek belirtmekte fayda var ki tarafların yol açtığı geri dönüşü olmayan sonuçlara sonradan müdahale edilememektedir.

Avukat, anlaşmalı ya da anlaşmasız tüm boşanma davalarında olmazsa olmazdır. Yürürlükte olan kanunlara göre elbette avukat tutmadan da her türlü davayı açmak mümkündür; ancak bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan o işi yapmaya kalkışan kişi yaptığı hatayı da göremez. Avukatlar dahi bildiği halde çoğu zaman bir dava açarken  onlarca içtihat ve kanun maddesi okuyup günceli yakalamakta zorluk çekmektedir. Çünkü davanın “Hangi mahkemede?” “Nasıl bir dilekçeyle?” “Hangi davayı” “Kime?” “Hangi hukuki sebeple?” açılacağının iyi analiz edilmesi gerekmektedir.

Yukarıda saydığımız sebeplerle boşanma gibi insanın başına hayatı boyunca en fazla 1-2 kez gelebilecek çok önemli bir konunun avukat yardımı olmadan sorunsuz biçimde çözülebilmesi neredeyse imkansızdır.

Bu Alanda Verdiğimiz Hukuki Hizmetler:

  • Anlaşmalı Boşanma Davası

  • Çekişmeli Boşanma Davası

  • Tedbir - Yoksulluk Nafakası Talepleri

  • Maddi - Manevi Tazminat Talepleri

  • Altınların ve Diğer Ziynet Eşyasının İadesi Davası

  • Nişanın Bozulması Sebebi ile Tazminat Talebi

  • Çocuğun Velayetinin Alınması Davası

  • Babalık Davası

  • Soy Bağının Reddi Davası

  • Boşanma Protokolünün Hazırlanması

  • Aile Konutunun Eşlerden Birine Tahsisi Talebi

Hukuk ve danışmanlık ofisimiz, boşanma davaları konusunda Kayseri başta olmak üzere tüm Türkiye’de uzman bir yaklaşımla avukatlık hizmeti vermektedir. Özellikle boşanma, velayet, nafaka, mal paylaşımı gibi alanlarda çözüm odaklı dava takipleri gerçekleştirmekteyiz. Aile Hukuku’ndan kaynaklanan davaların başlıcaları boşanma, nafaka, velayet, nişanın bozulması, babalık ve mal rejiminin tasfiyesi davalarıdır. Ayrıca aile konutu, ailenin korunması, vesayet, nüfus kayıtlarının düzeltilmesi, evlat edinme ve yaşın düzeltilmesi, davaları da Aile Hukuku ile ilgili davalardır.

Kayseri ili başta olmak üzere boşanma davası konusunda geniş bir çerçevede hızlı, çözüm odaklı ve uzman bir avukatlık hizmeti sunmaktayız. Ofisimizde kaynakları en iyi ve verimli şekilde kullanarak en kısa sürede çözüme ulaşmak hedeflenmektedir.

Sizin de yukarıdaki konularda hukuki bir uyuşmazlığınız varsa bir Boşanma Avukatı (Aile Hukuku Avukatı) ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Konu ile ilgili sorularınız için sitemizin “İletişim” bölümünden bize mesaj atabilir veya telefonla tarafımıza ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Kayseri Boşanma Avukatı, Boşanma Davası, Kayseri Mal Paylaşımı Davaları

5 cevaplar
  1. Meliha TALASLIOĞLU
    Meliha TALASLIOĞLU says:

    Merhaba. Eşim benden boşanmak istemiyo. Seni boşamam naparsan yap diyor. O izin vermese de kendim dava açıp boşanabilir miyim?

    Cevapla
    • Av.Selahattin Lekesizbaş
      Av.Selahattin Lekesizbaş says:

      Medeni kanunumuza göre boşanma için diğer eşin rızası aranmamaktadır. Siz de dava açıp haklarınızı talep edebilirsiniz ancak yukarıda da değinildiği üzere hak kaybına uğramamak için davanızı boşanma konusunda tecrübeli bir avukat ile açmanızı ve takip etmenizi tavsiye ederim.

      Cevapla
  2. Hacı
    Hacı says:

    Merhaba ben eşim den boşanmak istiyor benim ne yapmam gerekiyor ben davayı aç sam hakim beni boşarmi o ben eşimi seviyorum derse biz boşan a birmiyiz

    Cevapla
    • Av.Selahattin LEKESİZBAŞ
      Av.Selahattin LEKESİZBAŞ says:

      Merhaba Hacı Bey. Eşinizin boşanmak istememesi halinde kendisine atfedilecek bir kusur yoksa boşanmanız mümkün değil. Hak kaybına uğramamak adına dava sürecinde Avukat desteği almanızı tavsiye ederim.

      Cevapla
  3. Derya ozdemır
    Derya ozdemır says:

    Eşimle yurtdışında yaşıyoruz eşim Türk asıllı Alman vatandaşı Türkiye’de boşanma davası açıp Türkiye’de boşanabilirmiyiz? Mahkemeye gelmemize gerek varmı ? Birbirimizden nafaka talebimiz yok

    Cevapla

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir